اپلای آکادمی مرجع آنلاین آموزش اپلای و پذیرش تحصیلی

اپلای آکادمی مرجع آنلاین آموزش اپلای و پذیرش تحصیلی است. هدف ما این است که هر دانشجویی که تصمیم به ادامه تحصیل در خارج می گیرد، بتواند در کمتر از 24 ساعت، تمام اطلاعات و آموزش های لازم برای شروع اپلای را فرا بگیرد.

اپلای آکادمی مرجع آنلاین آموزش اپلای و پذیرش تحصیلی

اپلای آکادمی مرجع آنلاین آموزش اپلای و پذیرش تحصیلی است. هدف ما این است که هر دانشجویی که تصمیم به ادامه تحصیل در خارج می گیرد، بتواند در کمتر از 24 ساعت، تمام اطلاعات و آموزش های لازم برای شروع اپلای را فرا بگیرد.

چطور یک موضوع مناسب برای مقاله یا پایان نامه مان پیدا کنیم؟

یکی از دغدغه های دانشجویان پیدا کردن موضوعات مناسب برای انجام مقاله یا پایان نامه است. ما چطور باید یک موضوع مناسب برای تحقیق مان پیدا کنیم؟ موضوعی که اولاً جدید باشد و ثانیا جای کار داشته باشد و ثالثا منابع کافی برای آن وجود داشته باشد.

پیدا کردن یک موضوع مناسب و جدید که قابلیت طرح تحقیق و پژوهش را داشته باشد البته مسأله ای است که تکنیک های خاص خود را می طلبد و لازم است در همان ابتدای کار خیلی جدی به آن پرداخته شده و شرایط و لوازم آن حتماً در نظر گرفته شود. چنانچه موضوعی را انتخاب کنیم که قابلیت های پژوهشی مناسبی نداشته باشد یا اینکه تکراری باشد و قبلاً روی آن به تعداد زیاد کار انجام شده باشد، در آن صورت ممکن است زحماتی که روی انجام یک تحقیق می کشیم عملاً به هدر می رود.

از طرف دیگر زمانی که موضوع را انتخاب می کنید، ضرورت دارد که حتماً یک معرفی مناسبی از آن موضوع انجام شود. یعنی اصطلاحاً ما یک موضوع را تبدیل به یک مسأله پژوهشی کنیم. باید بتوانیم برای آن هدف و پرسش در نظر بگیریم و فرضیه ای را در ارتباط با آن موضوع مطرح کنیم و اهمیت و ضرورت آن را مشخص کنیم. اینها چیزهایی است که ما در مسائل مقدماتی به آنها می پردازیم.

روش هایی برای پیدا کردن موضوع تحقیق

اما چطور باید یک موضوع جدید را جستجو و انتخاب کنیم؟

  • اولین مطلبی که در انتخاب یک موضوع مناسب باید در نظر داشته باشیم این است که باید موضوعی را انتخاب کنیم که دست کم علاقه و توجهی راجع به آن داشته باشیم، به همین دلیل ضرورت دارد که ما در گام اول یک مطالعه خیلی مختصر و اجمالی اما در عین حال مطالعه ای که همه ابعاد را در نظر بگیرد، در رابطه با زمینه های مورد علاقه خود داشته باشیم. ما به عنوان یک محقق، باید بتوانیم حول و حوش زمینه ها، حوزه ها و ایده های مختلفی که در حوزه کاری مان است اطلاعاتی را گردآوری کرده و مطالعه داشته باشیم تا از آن طریق بتوانیم موضوع خاصی را به عنوان موضوع پژوهشی در نظر بگیریم.
  • راه دیگر این است که ما در پایگاه ها و سایت های اینترنتی معتبر (دیتابیس های اطلاعاتی) که مقالات و پژوهش های علمی و کتاب های پژوهشی را منتشر می کنند، جستجو کنیم. قاعدتاً آخرین یافته ها و دستاوردهای رشته خود را می توانیم در آنجا پیدا کنیم. با جستجو در این منابع، قطعا می توان موضوعی که هم به آن علاقمند باشیم و هم موضوع تازه ای باشد را پیدا و گزینش کنیم.
  • راه دیگر مراجعه به تحقیقات آکادمیک است. همان طور که می دانید مقالات پژوهشی در بخش ادبیات نظری خود یک مبحث پیشینه دارند که در آنجا به آخرین کارهای صورت گرفته محققان در رابطه با یک موضوع خاص پرداخته شده است. یا خود کتاب ها و طرح های پژوهشی یا پایان نامه های ارشد و دکتری یک بخش ویژه ای دارند که یا در بخش پیشنهادات تحقیقشان و یا در منابع پایانی شان، به آخرین منابع اطلاعات و یافته های ارزشمندی که در کتب و اسناد مختلف تحقیقاتی موجود است و موضوعات جدیدی که جای کار کردن دارد می‌پردازند. اینها هم زمینه مساعدی را برای اینکه بتوانیم یک موضوع را جستجو و پیدا کنیم، به دست می دهد.
  • و نهایتاً مشورت؛ مشورت برای یک محقق ضروری است. از جمله زمان هایی که بیشترین ارزش مشورت کردن را می بینیم در همین بحث است. ما می توانیم برای پیدا کردن یک موضوع مناسب و به روز، با اساتید یا دانشجویان با تجربه، با محققان دیگر، با کتابداران کتابخانه ها مشورت کنیم و از آنها بپرسیم. در حوزه های مختلفی که به آنها علاقه داریم با دیگر محققان و اساتید بحث کنیم و اطلاعاتمان را به اشتراک بگذاریم؛ از دل این مشورت ها و تبادل نظر هاست که گاها جرقه هایی زده شده و ایده هایی شکل می گیرد که زمینه پژوهشی بسیار مناسبی دارد. بنابراین مشورت کردن را فراموش نکنید.
  • به این بسته آموزشی نگاهی بیندازید:

  • پکیج جامع آموزش پروپوزال و پایان نامه نویسی

اصطلاح شناسی اپلای

اصطلاح شناسی اپلای

اگر می خواهید اقدام به پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارجی کنید،

لازم است این اصطلاحات را بشناسید!

وقتی وارد پروسه اپلای می شوید به وفور با مجموعه ای از واژه ها و اصطلاحات انگلیسی برخورد می کنید که متقاضیان پذیرش، مثل نقل و نبات (درست و غلط) به زبان می آورند. ممکن است شما هم مثل من از جمله پاس دارندگان زبان شیرین پارسی باشید و خوش تان نیاید وقت و بی وقت تکه های انگلیسی را بیندازید وسط جملات زیبای فارسی. اما در عین حال، باید قبول کنیم که پروسه اپلای، پروسه ای تماما انگلیسی است و همه دانشجویانی که با آن برخورد می کنند، خواه ناخواه درگیر زبان کشور و دانشگاه مقصدشان می شوند. این موضوع ربطی به ما ایرانی ها هم ندارد، دانشجویان چینی و کره ای و روسی و هندی هم همین شرایط را دارند. بالاخره باید قبول کنیم که می خواهیم در یک کلاس بین المللی تحصیل کنیم و به همین دلیل، باید دست کم با کلیدواژه های این پروسه به خوبی آشنا باشیم. اجازه بدهید بعضی از مهم ترین اصطلاحات را با شما در میان بگذارم تا به مرور و در جریان پروسه پذیرش تحصیلی، صحبت کردن از موضوعات و مباحث اپلای برای تان راحت تر و روشن تر باشد.

اولین و مهم ترین اصطلاح در پذیرش تحصیلی، واژه اپلای (Apply) است. اپلای، به معنای مرسوم و شناخته شده اش در مباحث دانشگاهی، یعنی اخذ پذیرش تحصیلی در یک مقطع مشخص (کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری) از یک دانشگاه خارج از کشور. پس می توان Apply را به فرایندی تعریف کرد که برای اخذ پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه خارجی انجام می شود. اما خود شما که متقاضی این پذیرش هستید «Applicant» نامیده می شوید، و به فرایند پذیرش تان هم «Admission» گفته می شود (به همین خاطر است که آن نامه زیبا و دوست داشتنی که همه اپلیکنت ها به دنبالش هستند «Admission Letter» نامیده می شود!). در عین حال، تیمی از ارزیابان پرونده ها در دانشگاه ها تشکیل می شود تا پرونده اپلیکنت ها را مورد بررسی قرار دهند و به این تیم «Admission Committee» می گویند. شما مجموعه ای از مدارک (Documents) را بر اساس «حداقل مدارک مورد نیاز» (Minimum Requirements) در وبسایت دانشگاه مقصد آپلود می کنید که اصطلاحا به آن «سابمیت کردن» (Submit) مدارک گفته می شود و این مدارک در دپارتمان پذیرش دانشگاه (Admission Office یا Graduate Department) توسط ادمیشن کامیتی مورد ارزیابی (assessment) قرار می گیرند. اگر درخواست شما پذیرفته شود، شما اکسپت (Accept) می شوید و در غیر این صورت، ریجکت (Reject) خواهید شد (البته واقعیت این است که در برخی موارد یک حالت میانه هم وجود دارد به اسم: Conditional Accept یا پذیرش مشروط که به معنای آن است که دانشجو موقتا در این مرحله پذیرفته می شود تا در گام بعدی نواقص و اشکالاتی که در پرونده اش وجود دارد را برطرف کند. در واقعف پذیرش قطعی دانشجو در این شرایط وابسته است به شروطی که دانشگاه برایش تعیین می کند.). نکته آخر اینکه در فرایند ارزیابی پرونده شما، چند مدرک مهم مورد بررسی قرار می گیرد؛ از جمله CV یا رزومه تحصیلی شما، SOP یا انگیزه نامه شما (Statement of Purpose)، توصیه نامه یا LOR) Letter of Recommendation) ، و کارنامه رسمی دانشگاهی شما (Official Transcripts).

این اصطلاحات، فقط بخش کوچکی از واژگان متداول در پروسه اپلای است. با این حال برای شروع خوب است که با همین ها آشنا باشید. اگر پروسه اخذ پذیرش تحصیلی تان جدی شد، خواه ناخواه، خودتان به یک منبع زنده از دیکشنری اصطلاحات اپلای تبدیل می شوید!

 

امیدواریم بتوانید بهترین گزینه ها را برای ادامه تحصیل در خارج از ایران انتخاب کنید. هر سوال یا مساله ای درباره اصطلاحات  اپلای و مسائل مربوط به ادامه تحصیل در خارج از ایران داشتید می توانید از طریق فرم مشاوره رایگان، و یا بخش کامنت ها -در پایین همین نوشته- مطرح کنید تا در اولین زمان ممکن پاسخ بدهیم. موفق باشید.

به این بسته آموزشی نگاهی بیندازید: